Selecteer een pagina

Eind november vond de vakbeurs voor mobiliteit weer plaats in het expo gebouw in Houten. Net als afgelopen jaar zijn er deze editie weer nieuwe initiatieven te vinden op de beursvloer. VR-sessies, elektrische city cars en dit jaar stonden wij van Citysteps ook op de beurs. De vele exposanten enbezoekers zorgden voor veel inspiratie. 


De step concurrenten

Hoewel we op dit moment een sterke positie hebben in de Nederlandse markt met de eerste steps die RDW goedgekeurd zijn moeten we altijd in de gaten houden wat onze concurrenten doen en hoe de wetgeving ervoor staat. We waren dus ook zeker niet de enige op de beurs met elektrische steps. De Amerikaanse bedrijven Lime en Bird stonden ook op de beurs. onze stands stonden redelijk dicht bij elkaar waardoor het gemakkelijk was om de verschillen tussen de bedrijven te zien, maar ook om met elkaar in gesprek te gaan over de stand van zaken.


Het innovatieplein

Wij waren dit jaar uitgenodigd door The Future Mobility Network. The Future Mobility Network geeft een platform aan startups, studententeams, concepten, innovaties en nieuwe voertuigen. Zij waren verantwoordelijk voor het samenstellen van het innovatieplein. Op het innovatieplein stond een klein aantal bedrijven met de nieuwste innovaties. Alles werd zowel uitgelegd als gedemonstreerd en mocht de innovatie hiertoe in staat zijn, getest door jou. 

Met drie van onze steps gingen we op weg naar Houten om daar als exposant te mogen staan. Met ons praatje paraat vertegenwoordigden we ons bedrijf. Het waren druk bezochte dagen met veel bezoekers en andere exposanten die zo nu en dan een rondje liepen om alle andere innovaties op het gebied van mobiliteit te bekijken. Was een product, technologie of dienst interessant, dan werd er een praatje gemaakt met de betreffende exposant. Van startups tot het ministerie van infrastructuur & waterstaat. Er waren veel verschillende bedrijven aanwezig. 


VR-sessies

Tijdens de beurs vonden er ook lezingen plaats. Een van die lezingen ging over de infrastructuur in intensief bebouwde gebieden zoals Amsterdam. Tijdens deze lezing kon je een VR-bril (Virtual Reality bril) opzetten en de nieuwe Albert Cuyp garage binnenlopen. Deze nieuwe parkeergarage is medio 2018 geopend en biedt een oplossing voor de beperkte ruimte die de binnenstad van Amsterdam te bieden heeft. Met deze oplossing kwam er ruimte vrij voor voetgangers en fietsers, maar ook voor meer groen. Doordat het er dichtbebouwd is blijft er vaak weinig ruimte over voor groen in een stad. Men gaat steeds meer rekening houden met het milieu en het klimaat en dus moeten gemeentes hier ook op inspelen. Ze hebben een voorbeeld functie en zullen creatieve manieren moeten vinden om natuur terug te brengen in steden. Een garage die zich onder de Amsterdamse grachten bevindt is dan ook een mooie oplossing. 

De elektrische city car

Citysteps vertegenwoordigt een duurzame optie van vervoer, namelijk met de steps. De elektrische steps zijn echter niet de enige groene manier van vervoer. De elektrische auto is daar natuurlijk ook een van. Birò is een van de innovatieve bedrijven die zich hierop richt en aanwezig was tijdens de vakbeurs. De Birò auto is een compacte en 100% elektrische auto ontworpen voor de steeds drukker wordende stad. De Birò is drie keer zo klein als een gemiddelde auto waardoor deze dus veel minder ruimte in beslag neemt tijdens het parkeren. Hierdoor blijft er meer leefruimte en ruimte voor groen over. Tevens bezit Birò over een share-platform waardoor het mogelijk wordt om je Birò te delen met vrienden, familie of collega’s. Zo zorgen we samen voor minder uitstoot en creëren we een schonere, stillere en groenere stad.