Selecteer een pagina

Onlangs heeft het ministerie van transport verscheidene aanbevelingen gehad van het Active Mobility Advisory Panel gehad. Deze heeft het ministerie geaccepteerd waaronder een minimum leeftijd van 16 jaar en het verplicht stellen van een theorie examen behalen voordat men de weg op mag met de steps. 

Regels aangepast

Wegens bezorgdheid over de montage veiligheid tijdens het gebruik van de steps heeft het Active Mobility Advisory Panel afgelopen september suggesties gedaan om het aantal ongelukken te verminderen. Daarom wordt een gedragscode die zich bezighoudt met de gebruikers van mobiliteit apparaten aangepast en uitgebreid met voetgangers in gedachten. Het zal zo aangepast worden dat het veiliger wordt voor voetgangers. Ook zal het richtlijnen opnemen waarbij voetgangers aangemoedigd worden om links aan te houden op het trottoir. 

Singapore trad kortgeleden al in de voetsporen van Frankrijk door de e-steps van de stoep te verbannen. Maar nu gaan ze zelfs een stap verder. Iedereen die een e-step of elektrische fiets wil gebruiken moet voortaan een theoretisch examen afleggen voordat ze de weg op mogen. Daarnaast hebben ze ook een minimum leeftijd van 16 jaar ingesteld.

Bij de bekendmaking op 4 december liet het ministerie van transport weten akkoord te gaan met alle aanbevelingen van het Active Mobility Advisory Panel. Zo waren het theorie examen en de minimum leeftijd het begin. Gebruikers die de e-steps tijdens hun werk gebruiken zijn vanaf nu verplicht om een WA-verzekering af te sluiten. Daarnaast is het nu ook verboden om je telefoon te gebruiken wanneer je de step actief gebruikt. 

De aanbevelingen van het Active Mobility Advisory Panel kwamen op een gepast moment. Het ministerie was namelijk al aan het kijken hoe ze de veiligheid op de weg en op de stoep konden verbeteren. De Senior Minister of Sate for Transport Lamp Pin Min bedankte de leden van het panel voor al hun aanbevelingen in een Facebook post 

Van stoep naar fietspad

Afgelopen maand waren er 100.000 e-steps geregistreerd in Singapore, maar de omstandigheden omtrent het vervoermiddel zijn nu erg veranderd. Nu de e-steps niet meer op de stoep mochten rijden moest er naar een nieuwe manier gekeken worden waar ze dan wel konden rijden. Gezien de snelheid van de e-steps zijn ze verplaatst naar het fietspad. De Land Transport Authority (LTA) is op dit moment aan het kijken naar manieren hoe ze dit kunnen implementeren in het verkeer. In totaal ligt er nu 440 km aan fietspaden in Singapore. De LTA is van plan dit uit te breiden naar 750 km in de komende vijf jaar. En in 2030 hopen ze het verdriedubbeld te hebben. 

Daarnaast kregen ongeveer 7.000 voedselbezorgers van de drie grootste voedsel bezorgdiensten de optie om een subsidie van 7 miljoen dollar aan te breken om over te schalen naar duurzame apparaten zoals een e-bike of e-step. Daarnaast is er een aparte subsidie voor mensen die een e-step bezitten. Zij krijgen 100 dollar mits ze apparaten vroegtijdig recyclen die niet voldoen aan de UL2272 wet. Dit is de nieuwe veiligheidsstandaard.