Selecteer een pagina

’Tis the season to be jolly! Volgende week is het tijd voor kerstmis. Haal de kerstballen, kerststal en lichtjes maar weer tevoorschijn want kerst is natuurlijk niet compleet zonder kerstboom. Wij kijken uit naar een nieuw jaar en nieuw decennium. 

Ontwikkeling e-steps Nederland

Tot nu zijn de ontwikkelingen op het gebied van de e-steps nog niet veel verder gevorderd. Er wordt nog steeds veel onderhandeld over de legalisering van elektrische steps. Uit een peiling in de Instagram stories van bnnvarakassa blijkt dat 43% van hun volgers voor de legalisering van de elektrische steps zijn, maar dat betekent dat 63% de steps liever niet in het verkeer willen hebben. Ze geven aan dat ze zichzelf niet genoeg vertrouwen met zo’n step in het verkeer. 

Ontwikkeling e-steps San Francisco

In tegenstelling tot vorig jaar, waarin er een verbod op de elektrische steps was nadat inwoners geklaagd hadden over te drukke straten en illegaal geparkeerde steps, zijn de steps nu weer toegelaten in de stad. Dit initiatief maakt onderdeel uit van een stadsinitiatief om de beschikbaarheid van de steps langzaamaan weer te vergroten. Dit keer zonder de chaos uit te lokken. 

Op dit moment zijn er drie bedrijven die hun elektrische steps de straat op mogen laten gaan. Spin, Lime en Jump, een onderneming van Uber. Zij mochten tot nu 500 steps elk de weg op sturen, maar dat gaat veranderen. Alle drie de bedrijven mogen 250 steps toevoegen aan hun arsenaal in San Francisco. Ook al zijn er nog steeds wel mensen die nog steeds op de stoep rijden en hier en daar kleine verwondingen oplopen, verloopt de herintroductie goed.

Er blijven echter nog wel veel vragen onbeantwoord. Wat wordt er bijvoorbeeld gedaan met de batterijen wanneer ze aan het einde van hun leven zijn? Of hoe worden de bedrijven verantwoordelijk gehouden voor het gelijk verspreiden van de steps door de stad en wat kan de stad doen om de veiligheid op de stoep voor voetgangers te verbeteren? 

De inwoners blijven dus alsnog met veel vragen zitten en hopen dat het dit keer beter gaat wat betreft de mate waarin er met de steps omgegaan wordt, dat er niet nog een keer een chaos ontstaat in de stad. Maar de 750 steps in totaal komen er hoe dan ook. De inwoners kunnen zich er dus op voorbereiden dat er in plaats van 2.500 steps rondrijden in San Francisco, het aantal vanaf nu 3.250 zal zijn. Het plan is dat dit aantal nog verder zal groeien in de komende maanden. San Francisco laat namelijk nog eens 250 steps bij elk bedrijf toe vanaf februari. 

Het moet nog maar blijken of deze langzame herintroductie zal werken en geen averechts resultaat zal leveren. Het is daarom misschien slim om de komende tijd, mocht je je in San Francisco bevinden, zonder muziek in je oren de elektrische steps op te stappen. Ook zonder muziek kan je natuurlijk genieten van al het moois wat de stad te bieden heeft.