Selecteer een pagina

HAPPY NEW YEAR! We hebben vorige week het nieuwe jaar in mogen luiden. Een nieuw jaar vol nieuwe kansen en mogelijkheden. Achter de schermen zijn we natuurlijk al volop bezig met alle nieuwe dingen die gaan komen dit jaar. We zullen dit jaar dan ook uitbreiden naar andere steden én zijn de steps in Tilburg binnenkort ook per minuut te huren! Super handig dus als je net dat laatste stukje van je reis niet wil lopen. 

Toename elektrische steps. 

In de vorige blogpost lieten we weten dat de gemeente van Rotterdam heeft besloten om de elektrische steps toe te staan vanaf 2020. Helaas is dit tot nu toe nog niet gelukt. Rotterdam heeft al wel elektrische steps geplaatst door de stad heen die ontgrendeld kunnen worden door een app op je mobiele telefoon, maar totdat de standaard elektrische steps zijn toegestaan mogen deze nog niet de weg op. Ondanks dat de standaard elektrische steps nog illegaal zijn en dus de weg nog niet op mogen is er op landelijk niveau wel een toename te zien in het gebruik van de elektrische steps. Ook IT-bedrijf Mobco zag een kans in de elektrische steps. Met de steps wilden ze hun werknemers stimuleren om het openbaar vervoer te nemen en de steps voor de laatste kilometers te gebruiken, om zo de autokilometers te verminderen onder hun werknemers. Helaas pakt dit niet geheel positief uit. Het bleek dat het vaak meer tijd kostte om op het werk te komen, omdat er te weinig treinen en/of bussen rijden tussen thuis en werk. Toch blijven ze positief. Zaakvoerder Ulrik van Schepdael merkte dat sommige werknemers de steps toch regelmatig gebruikten. ‘Elke uitgespaarde autokilometer is meegenomen.’ 

Vooruitzicht 2020

Steven Van Eijk vertelde in een video van Automotive Magazine dat ze in 2019 een inschatting van elektrisch vervoer hadden gemaakt. Ze hadden de inschatting staan op 28.000 elektrische auto’s, maar eind december stond de teller al bijna op 40.000 elektrische auto’s. Van Eijk zegt ook dat de overheid dit jaar moet gaan inzien dat de mobiliteitsbranche niet de veroorzaker is van het milieuprobleem, maar juist de oplossing kan zijn. Hopelijk wordt er dit jaar veel gekeken naar oplossingen binnen de mobiliteitsbranche. 

Segway-Ninebot Air T15

Segway heeft een nieuwe step geïntroduceerd in de aanloop naar de jaarlijkse Consumer Electronics Show in Las Vegas. De Air T15 is anders dan de andere Ninebot modellen van Segway. Volgens het bedrijf is dit de meest compacte, energie efficiënte en lichte step die ooit is geïntroduceerd voor stedelijk gebruik. Deze step is anders doordat dit model niet volledig elektrisch is. Je komt met deze step vooruit net als elke andere normale step, door je af te zetten op de grond en dus te steppen. Het verschil is dat de e-step de wrijving en conditie van de weg meteen berekent. De step past zich daarna automatisch aan je snelheid aan zodat je een constante rijsnelheid kan behouden. Om je rijsnelheid te verhogen, zet je je simpelweg een paar keer extra af. Zoals je dat ook bij een normale step doet. Remmen doe je door de rem die bij het achterwiel geplaatst is in te drukken met je voet. In feite lijkt deze step dus op een step met cruise control. Volgende week zal Segway dus deze Ninebot Air T15 introduceren op het CES in Las Vegas met daarnaast ook nog drie anderen elektrische voertuigen.