Selecteer een pagina

Foto: Etergo

Veel verkeersongelukken worden veroorzaakt doordat mensen vaak op hun telefoon bezig zijn tijdens het rijden. Niet alleen in de auto, maar ook op de fiets en op de scooter. Etergo is hiervoor met een oplossing gekomen. Een elektrische scooter met Wi-Fi!

Veiligheid

Sinds 1 juli afgelopen is het niet meer toegestaan in Nederland om je telefoon te gebruiken tijdens het fietsen, en dus zeker ook niet op de scooter. Toch doen mensen het nog waardoor het risico op een ongeluk niet kleiner wordt. Etergo bedacht hier de oplossing voor: Wi-Fi op de scooter. Maar is dat dan niet net zo gevaarlijk? Op de scooter zit een 7 inch touchscreen waarop je verschillende apps kunt gebruiken. Om de veiligheid voorop te stellen, blokkeert het touchscreen wanneer je aan het rijden bent. Wel kun je de belangrijkste functies gebruiken door middel van de knoppen op het stuur. Via Bluetooth kan je namelijk te telefoon verbinden. Hierdoor kun je je telefoon bedienen zonder je handen van het stuur te nemen. Je kan zowel telefoontjes opnemen, als muziek luisteren en je navigatie bedienen. 

Koopangst

Veel mensen ervaren koopangst voor het kopen van een elektrisch voertuig. Het struikelblok voor de meesten is dat elektrische scooters vaak geen grote afstanden kunnen afleggen. Doordat het moeilijk is om meerdere batterijen op te bergen in de scooters. Door het design van deze Appscooter is het mogelijk om tot wel drie batterijen in de scooter op te bergen. Hierdoor word het mogelijk om tot wel 240 km te reizen. Je kan zelf kiezen wanneer je deze scooter wil kopen of je voor 1, 2 of 3 batterijen kiest. Om de batterijen op te laden kan je ervoor kiezen om je scooter aan een laadpaal op te laden, maar je kan ze ook gemakkelijk eruit halen en mee naar binnen nemen om ze vervolgens op te laden in een standaard stopcontact. Hiermee hebben ze ervoor gezorgd dat de drempel om het product te kopen lager ligt dan voor andere elektrische scooters. 

Opbergruimte 

In elke scooter zit opbergruimte onder het zadel. Vaak is deze opbergruimte niet heel groot en passen er maar een aantal dingen in, waardoor je als je boodschappen doet het meeste in een tas tussen je benen zet. Want het past er niet allemaal in. Dit komt doordat de meeste batterijen voor elektrische scooters groot en lomp zijn en dus veel plek in beslag nemen in de scooter. Door het slanke design van de batterijen van de Appscooter blijft er veel meer opbergruimte over. Zoveel dat er zelfs een hele krat bier of twee helmen in passen. Hiermee hebben ze zelfs meer opbergruimte dan een traditionele benzine scooter. 

Animatie: Etergo

Updates

Tijdens het creëeren van de scooter hebben ze veel naar de auto’s van Tesla gekeken. “Die auto’s krijgen vanaf een afstand software-updates, waardoor ze meteen beter presteren. Da principe passen wij ook toe bij onze scooters. Zij hebben stuk voor stuk een 4G-verbinding, wat over-the-air-updates mogelijk maakt.” Aldus mede-oprichter Bart Rosier. 

De scooter is op het moment beschikbaar voor pre-order in zeven verschillende kleuren. Glanzend zwart, wit, rood of geel. En in matzwart, matblauw en matgrijs. Komende jaren zouden hier mogelijk nog andere kleuren aan worden toegevoegd.