Selecteer een pagina

De vraag die gesteld wordt bij E-steps is: mag je ermee op de openbare weg? Dat deze vraag vaak gesteld wordt is helemaal niet raar. Er zijn op dit moment namelijk niet veel steps die op de openbare weg mogen rijden.

Om op de openbare weg te mogen rijden, moet de E-step eerst aangemeld en goedgekeurd worden door de Rijksoverheid. Wanneer dit goedgekeurd is, zijn er nog een paar voorwaarden waar de E-step (en jijzelf) in Nederland aan moet voldoen, namelijk:

  • Om een E-step te mogen besturen moet je minimaal 16 jaar oud zijn.
  • Op de openbare weg behoor je tot de brom/-snorfietsen, dus houd je je ook aan de regels voor deze voertuigen.
  • Je moet op het fietspad rijden.
  • Een verzekering is verplicht.
  • De step moet een Nederlands of Europees typegoedkeuringsmerk en typegoedkeuringsnummer hebben.

stepjehuren-elektrisch

Is de Citystep goedgekeurd?

Jazeker, de Citysteps zoals hiernaast op de foto te zien zijn hebben een RDW typegoedkeuring. Naast deze goedkeuring zijn onze Citysteps ook verzekerd, dit is te herkennen aan de gele verzekeringsplaatjes die op elke step aanwezig zijn.

Mijn E-step heeft geen officiële goedkeuring

Wat gebeurt er eigenlijk wanneer je zonder officiële goedkeuring rondrijdt op de openbare weg? Stel je wordt gepakt krijg je een boete en er is kans dat je E-step in beslag wordt genomen. Het is dus handig om even te checken of je E-step wel de openbare weg op mag.

Er zijn in Nederland geen lijsten van de E-steps die goedgekeurd zijn, maar dat hoeft het niet moeilijker te maken om je antwoord te vinden. Je kan namelijk gewoon contact opnemen met de fabrikant om erachter te komen of je E-step de openbare weg op mag.